Private Client

New Family Home – Burton-upon-Stather

Works have been completed on a new family dwelling in a prime position in Burton-upon-Stather.

keystonearchitecture were asked to design a large dwelling which was modest and traditional in appearance externally, but light, airy and modern, with open plan living spaces internally.

The property utilises the South facing rear elevation with large glazed openings and a Sun Room to maximise natural light throughout the house, providing a warm, light and airy feel, and includes special design features including a 'floating' staircase.

The orientation of the living areas to the rear of the house, with their extensive glazing, make the spaces attractive for use all year round. The summer is enjoyed with large sets of bi-fold doors opening fully to the outside patio space, as large continuation of the outside space, whilst during the winter, the sun keeps the rooms a warm, light and enjoyable places to be.